mate pravo BYT INFORMOVANI.
 
V sucasnosti je uz davno vsetko evidovane .. naco potom scitanie ?
Picture
Hovorilo sa ze bude anonymne, pravda to vsak nie je:

Pri sčítaní obyvateľstva 2011, ktoré bude prebiehať na Slovensku v máji a júni, bude mať štát k dispozícii po obmedzenú dobu databázu, ktorá priamo umožní prepojiť anonymný identifikátor vyplneného formulára s konkrétnou osobou. Pri elektronickom sčítaní cez Internet budú použité priamo webové formuláre, ktoré obyvatelia budú vypĺňať priamo na webovej stránke.
Každému človeku bude doručená obálka na meno a nálepka, identifikátor s čiarovým kódom. Po vyplnení sčítacieho formuláru bez mena, celkom hore občan nalepí identifikátor.

....prepojit anonymný identifikátor vyplneného formulára s konkrétnou osobou ? VED TEN TEXT SI SAM PROTIRECI !

viac: Pri sčítaní obyvateľstva bude štát vedieť, kto vyplnil ktorý formulár
       Bude sčítanie obyvateľov dôveryhodné a naozaj anonymné?
       Scitanie 2011

Kto scitanie spracuje ?

Do tendra, ktorú vypísal zriaďovateľ Infostatu Štatistický úrad, sa prihlásili štyri spoločnosti. Kritéria boli nastavené tak, že sa Infostat prihlásiť nemohol. S pomedzi ponúk napokon vybrali tú najlacnejšiu, teda IBM.

viac: Sčítanie spracujú súkromníci, hoci štát má vlastný úrad

Trocha historie

"Vážení, do této akce jsme investovali velké finanční a lidské zdroje. Do tohoto procesu je zapojeno mnoho osob a když už se celá akce rozeběhla, nedělejte prosím problémy ať je výsledkem dobře odvedená práce a dobré výsledky, které zajistí naší společnosti a našemu státu užitek" 1944 Dachau, Heinrich Himler

VEDELI STE O SUVISLOSTI IBM S HOLOKAUSTOM ?
"Spoločnosť sa teraz musí nielen brániť obvineniam vzneseným v novej knihe, ktorá má všetky predpoklady stať sa bestsellerom, ale hrozí jej aj súdny proces. Jej prostredníctvom mal Hitler systematicky vyberať a identifikovať obete budúceho holokaustu.

Knihu „IBM a holokaust“ s podtitulom „Strategická aliancia medzi nacistickým nemeckom a najsilnejšou americkou spoločnosťou“ napísal vyšetrovateľ zločinov holokaustu Edwin Black. Objektivitu celému dielu dáva spolupráca ďalších 100 výskumníkov a historikov, ktorí sa na diele podieľali. Napriek tomu, že sa už dávno vedelo o využívaní Hollerith tabulátorov (čo bol mainfameový počítač tej doby) nacistami, kniha vnáša do obchodných transakcií IBM nové svetlo."

viac:
IBM obvinené zo spolupráce s nacistami

Zo sveta

Vo Svajciarsku scitanie zrusili..

"Plošné sčítání poprvé nedělají ve Švýcarsku. Schválili zákon, podle kterého si vláda základní data o obyvatelstvu sesbírá z registru obyvatel a z katastru nemovitostí. Na jiné pro vládu zajímavé sociologické údaje, které nejsou v registrech, se zeptají jen vzorku lidí (osloví 2,66 % populace)."
viac: Ve Švýcarsku plošné sčítání lidu zrušili

Vo Velkej Britanii hrozil bojkot scitania, pretoze:

"Aktivisté varují, že údaje o Britech bude zpracovávat firma, jež osmdesát procent své produkce dodává Pentagonu a zpracovává data pro FBI a CIA. Jako americká společnost je Lockheed Martin podřízena zákonu Patriot Act, jež vládě v rámci boje proti terorismu umožňuje i nahlížení do soukromých údajů. "
viac: Velké Británii hrozí bojkot sčítání

NESCITANIE SA A POSTIHY

Údaje je zo zákona povinný poskytnúť každý Slovák. Zákon ale nepozná sankcie v prípade, že tak niekto neurobí, alebo ak uvedie nesprávne údaje. „Sú krajiny, kde ak sa nesčítate, dostanete pokutu alebo inú sankciu. My to v zákone nemáme a nemáme to tam vedome, pretože sme sa rozhodli ísť cestou získavania dôvery verejnosti a cestou presviedčania verejnosti o zmysle tejto akcie,“ povedala Benkovičová.
Čítajte viac: http://nitra.sme.sk/c/5751232/scitanie-ludu-sankcie-za-nevyplnenie-harkov-nie-su-urad-ludom-veri.html#ixzz1MbdELN6d

"Bratislava - Keď vám počas obdobia sčítania obyvateľov, ktoré Slovensko čaká v máji tohto roka, zaklope na dvere sčítací komisár, je len na vás, či ho pustíte alebo nepustíte do bytu. "
viac: Sčítacieho komisára do bytu pustiť nemusíte

NA ZAVER

LUDIA .. PROSIM POZRITE SI TOTO VIDEO A NEPODCENUJTE TO. IDE TU O NAS VSETKYCH A O TYCH KTORI TU BUDU ZIT PO NAS. ...UROBTE SI VLASTNY NAZOR.
jura
18/5/2011 08:32:48 pm

Vobec ma netrapi ci scitanie bude anonymne alebo nie (ak chce niekto zit v state a vyuzivat jeho system, tak o nom stat najprv musi mat informacie, a musi zistanie tychto informacii aj umoznit).
Je jasne ze by vacsinu veci stat mohol zistit i z matrik a katastrov, ale bolo by to omnoho zlozitejsie a ludia mnohokrat nenahlasie rozne zmeny a tak by takezistovanie malo vasiu odchylku ako narazove scitanie raz za 10 rokov ( a to uz nehovorim o ludoch typu bezdomovec, romovia v osadach atd.).
Ak sa niekomu nepaci ze ma v state nejake povinnosti (a na druhej strane aj socialne prava) tak nech sa prestahujeto miest na zemi kde statne zriadenie nefunguje ( africke staty, blizky vychod atd.).
A trochu odbocim: Kapitalizmus je urcite slobodnejsi (mozes si vybrat cipojdes byvat do lesa - nemusis prispievat do systemu platbami) nez bol komunizmus ktory zatvaral ludi uz len za to ze chceli zit mimo klasickeho zamestnania.

Reply
19/5/2011 12:15:41 am

"Jura" nebo jak se to vlastně jmenuješ, tak ty "který tady obhajuje stát a přitom nedá ani své jméno", tak ty se probuď, nebo ti TV a tisk a interbet leze na mozek a už vidíš jen fikce. :-)Žiješ přesně jako dav - jako ovce. .-) "Buď si vyberte "menší zlo", nebo běžte do Afriky, toto kážeš a tím se ukájíš. :-)

Příteli momentálně jsem na páe let v Česku a v této krásné zemi vyhrožují za nevyplnění dotazníku pokutou deset tisíc, ale já je stejně poslal tam, kam podle mě patří! nevyplnil jsem ani řáedku a dotazník jsem přijal a to svobodně!!! Co, že mám jít do Afriky? ne, ale chystám se do Austrálie a potom do Indie a potom i na Slovensko...:-) Spi dále...

Reply
slovák
19/5/2011 02:54:11 am

Nech sa odstahujú všetci čo nám chcú rozkazovať. Žiaden hňup ma nebude odtial vyháňať. Čo viem, tak pokuta hrozí ajna Slovensku, podľa šatistického zákona: http://www.intermodal.sk/ext_dok-zak_540_2001_statna_statistika/260c (paragraf 32 pokuty) . Naopak v zákone o sčítavaní na Slovensku sa nehovorí o žiadnej anonymite.

Reply
SLOVAK
20/5/2011 10:46:59 am

Uz vidime co sa za tym schovava. Ockovanie ktore nam uskodi aj na mozoq a nasledne cipovanie do tela a do konca mojho zivota budem otrok a blby pocitac bude vediet co som v presny cas kupoval alebo karoval,... A nie neujdem do lesa,skryt sa neda, my vsetci slovaci budeme proti otroctvu s Ježišovou pomocou. Len je potrebne aby to vsetci slovaci vedeli.

Reply
Vždy verný
20/5/2011 11:02:35 am

Vidite Slovaci !!! Aj naši štátny zástupcovia idú proti nam a pri tom nas iba zastupuju a maju nas zastupovat v náš prospech, veď na to tam sú a koli tomu su aj dobre ohodnoteny. Ale oni robia pravy opak,oni nas zabijaju. Sme pu uši zadlženy a oni este minaju miliony eur na vojny a ine zbytocne a pre cloveka skodlive veci. Demokracia je vlada ludu a nie chamtivych jednotlivcov. Neni cas vyment neschopnych ???

Reply
Robo KE
22/5/2011 01:47:35 am

Ja to nemienim podporovať a ščítania sa nezúčastním

Reply
jura
22/5/2011 06:03:49 pm

@Jozef:
Jozefe, malokdy se zapojuji do diskusii kvuli argumentum typu - nejdriv te zdrbu a nasledne si mohu rict co chci nebot jsem svym uvodem naznacil jaky jsem ja alfasamec, no tento krat si to zel libit nenecham!

Pojmenovani Jura je stejne tak vyrecne jako to tvoje 'Jozef' (Trochu se zamysli a jiste zjistis jak zni me jmeno. A jestli ne, tak mam velikou pochybnost ci porozumis ostatku.)
A mimochodom web stranka kterou si uvedl v linku pod 'svym jmenem' (klik na Jozef), taky neni tvoje + mam podezreni ze ani o tobe nic nevypovida(tedy alespon doufam, nebot to vypada tentokrat opet jednou jako klasicka Ceska zlodejina = to by jsi v mych ocich jeste rapidneji klesl).

Reply
jura
22/5/2011 06:05:18 pm

TV, tisk, internet ? - hmmm... Kamarade ty ma ale musis velmi dobre poznat ked si toto o mne dovolujes tvrdit (zial sa mylis: na TV nemam cas a jedine co si v nej 1-2x za tyzden pozriem je relacia typu Hyde Park (CT24), Spravy (STV,CT) atd., tisk - nestiham citat, internet - pouzivam na zistenie nazorov z roznych stran a nikdy nicomu nepripisujem 100% pravdivost).

V Ceskej zemi zijem momentalne na 2-3roky tiez aj ja (kvoli krize 2009-10) a nemyslim si ze by bola nejak viac krasnejsia ako Slovenska zem (svedci o tom uz len to, ze najcastejsou dovolenkovou destinaciou Cechov je SR). To ze sa CR zda zaslubenou krajinou je sposobene viacerymi aspektami - napr. historiou (nebranenie rozvoja uvedomenia Slovanov pocas Rakuskej nadvlady) albo a aj tym ze CR sa dlhodobo zadlzuje v pomere omnoho viac ako SR => su stale 15-20 rokov pred nami, ale zial aj kvoli tomu ze najma zapadne Slovensko (obyvatelia s navacsou kupnou silou) svojimi nakupmi za hranicami, resp. kupou vyrobkou z kodom 859 podporuju zamestnavatelov v CR (aj kvoli tomu ze aj ich 15% dan pomahala k tomu aby mali mnohe vyrobky o zopar korun lacnejsie).
Pokuta v CR za nescitanie mi bola taktiez proti srsti (a kedze tu zijem iba necele 2 roky necimtim sa byt Cechom (na rozdiel od teba) a ani som sa tam nescital ako cudzinec - z rozhodujuci okamzik som sa nachadzal na uzemi SR => nemal som povinnost).

Reply
jura
22/5/2011 06:08:24 pm

@Jozef:
Mensi zlo?!! - 70% tych ktory sa nechaju touto demagogiou stiahnut k nejakemu nazoru ako napriklad aj sabotovani tohoto scitania (ktore mimochodom existovalo uz pred tisickami rokov v roznych inych typoch statych zriadeni => ma svoj zmysel) ma ucet na gmaile, minimalne 4x mesacne navstevuje FaceBook (vsetko su to sukromne spolocnosti) co su krasne zelektronizovane udaje o tom kde presne sa najcastejsie nachadzas (IP adresa z ktorej si sa pripojil), az po informaciu typu - ake nazory zastavas... takze mi tu nevrav nic o tom na com sa ja ukajam, ked len naznacujem to ze vacsina ludstva je uz davno o-check-ovana a v pripade ze by prisiel 'novy Hitler' tak si je schopny za par mesiacov-rokov zistit o 90% ludi v kapitalistickych zemiach vsetko co potrebuje.

Reply
jura
22/5/2011 06:09:14 pm

@Slovák:
Tym ze som povedal ze komu sa nepaci system stredoeuropskych statnych zriadeni moze odist inde, som chcel iba poukazal na 'slobodu a anonimitu' v krajinach typu Afrika a na to ze ci sa citis byt dostatocne anonymny je aj naozaj prinos pre teba.
NEKAZEM NIKOMU ODCHADZAT! Iba sa snazim prinutit diskutujuceho sa zamysliet nad tym ze ak zije v nejakom state, ktory mu poskytuje ake take bezpecie na ulici + nejake socialne vyhody, tak ma voci nemu logicky aj nejake povinnosti (a bol by som rad aby nik poziciu Slovenska neporovnavnaval s krajinami typyu Nemecko atd, lebo sme oddavna v inej vychodzej pozicii nez oni- vo vsetkom: od narodneho uvedomenia az po ekonomicku silu).

JEDINE KVOLI COMU SOM SA OHRADIL PROTI TOMUTO CLANKU JE ZE TAKYMITO CLANKAMI TYPU 'KONSPIRACNA TEORIA' SA TVORI ZASE DRUHE STADO KTORE NASLEDUJU LUDIA KTORY NIKDY NEPOCHOPIA AJ PRINOSY STAISTIK TYPU: SCITANIE OBYVATELOV A DOMOV!

http://blog.etrend.sk/pavel-sibyla/2011/05/18/ovce-sme-aj-bez-scitania

Reply
Milos
24/5/2011 07:28:59 pm

priklanam sa k Jozefovi. Jura ty si asi z jahody spadol. Kde zijes clovece. Nechapem ze mozes tvrdit, ze to pomoze scitat ludi, ziskat informacie o prechodnych pobytoch, ktore nema matrika, ba dokonca scitat bezdomovcov. To co su za blbosti. Ved matrika ma dnes udaje elektronicky prepojene s inymi systemami, Udaje su napr. dotahovane zo systemov ministerstva vnutra, kde sa dotahuje adresa, meno, priezvisko, rodne cislo, titul a ine. Takze takuto statistiku ako pracovnik v IT sfere by som vedel zrobit za par dni, len treba spravit analyzu a zistit ktore udaje odkial stiahnem a ako ich naparujem dohromady. POdruhe k tym bezdomovcom, neviem ako ich donutia vyplnovat tie harky, ked poriadne ani nevedia, kde sa vsetci nachadzaju, to je bez sance. A k mojmu prechodnemu pobytu, proste ho tam nevypisem a bude, takto to spravi vela ludi a nebude ziadna statistika. A posledna vec, kedze vlastnim byt, ale trvaly pobyt mam inde, tak scitaci komisar povedal, ze dokumenty dostanem na trvalej adrese. Ja som mu nejak neprotirecil, vsak jeho vec. Lenze na trvalu adresu prislo iba jedno tlacivo pre udaje o byte. Takze prd, ale moj byt sa nescita, kedze nemam tlacivo. A neporusim ziadny zakon, vsak nemam tlacivo a ani identifikator. Cha Cha. Cela tato fraska su pekne vyhodene peniaze, kde sa nabali par IT firiem a ludia pri moci a mozno sa dostanu k nejakym udajom, ktore bohvie kto bude dalej vyuzivat. V buducnosti mozeme ocakavat zvysenie telemarketingu, podomoveho predaja atd, kedze uvadzame o sebe aku mame zivotnu uroven. Ved vsetci dobre vieme, ze kazdy system sa da prekonat. S pozdravom Milos PS: nezabudajme na nbu123 a podobne prehresky

Reply
Inka
26/5/2011 05:23:29 am

Na spravne tozhodnutia statu (vlady) netreba statistiky typu scitanie ludu a prognozy (aj ked krasu prognostickych vypoctov poznam a vyznam sa v nich ). Na spravne rozhodnutia co kam v state umiestnit (cesty,....) ktore obce uprednostnit v investiciach atd. treba serioznych ludi na spravnom mieste vo vlade na ministerstvach a najma ludi, ktori su schopni konat bez korupcie a to v nasom state ba v celosvetovom meradle nie je nikto z tych kto sa dostali na rozhodujuce miesta vo vladnych strukturach, pretoze tam sa dostanu len taki, ktori sa vedia pohybovat v buznise korupcii.

Reply
Jura
27/5/2011 09:42:55 am

Milos, dakujem za snahu o konstruktivny nazor, ale zda sa mi ze si ma v niektorych veciach vobec napochopil, ba priam mi vkladas do ust slova ktore som JA nevyriekol.
Zacnem od konca: Fraska a vyhodene peniaze:
I kedy scitanie sabotovalo milion ci aj viac ludi (cca 20% zo SR populacie), tak to neznamena frasku. Stale to pre SU bude mat zmysel, lebo zozbieranych udajov je viac nez dost na vypracovanie dostatocne kvalitnych statistik (ale urcite by bolo pre tento ucel dobre mat co najvacsi 'vzorok') - vid. system vytvarania statistik v Nemecku, kde vacsinu veci ktore sa nachadzali v nasich formularoch zistuju iba namatkovymi anketami na 'dostatocne' velkej vzorke obyvatelstva. Takze ten kto sa vytesuje z pocitu ze nieco zmaril, sa vytesuje zbytocne.
A ano, stale budem tvrdit, ze scitanie moze pomoct ziskat udaje o prechodnom pobyte, ktore nemaju sancu vytiahnut ani z tych DB ktorymi sa tu stale mnohy ohanate! :
Zoberme si napriklad len moj pripad - Ziadna zo stanych institucii na SR nevie o mojom pobyte v CR, a pritom tu uz byvam 2 roky a odvadzam tu dane. A okrem danoveho uradu v CR sa da povedat ze ani v CR o mne nevedia.
Ziadal som si totiz o oficialny prechodny pobyt, ale kedze som mal problem vykazat najomnu zmluvu (byval som na cierno), ziadost o pobyt mi odmietli (a ani sa neunuvali ma o tom informovat) + si ma zaznamenali akoze uz sa nezdrzujem na uzemi CR - neviem ako k tomu dosli.
Takze juchu: som zvedavy ako podla Teba mozu o mne na SR vediet (resp. zistit) ze tam ani nebyvam (sice tam mam trvaly pobyt ale nezdrzujem sa tam). Na danovom v SR (ale i CR) maju taky bordel, ze si ani nevsimli ze som uz 2 roky nepodal danove priznanie. Na urade prace sice maju moju 2 roky staru zmluvu, ale to im vobec nedava informaciu ci to este tak naozaj je, a uz vobec nie o tom kde byvam...
V CR ma policia vobec neeviduje ako ani prechodneho rezidenta, ani ze sa tu zdrzujem.
Takze keby som len trosku chcel, tak si to zariadim tak, ze sa mozu v SR mozu aj roztrhnut, ale aj tak nezistia kde vlastne byvam.
Ja ale nemam problem ukazat v statistike ze som kvoli problemu pocas krizy zohnat pracu v SR odisiel do vedlajsieho statu. Priam by som bol rad aby si to uz konecne (nie politici ale hlavne aj ludia na Slovensku) uvedomili a nerobili zo seba blby a neschopny narod (lebo Slovaci na to maju, len si musia uvedomit ze su jeden narod). Lebo u vela ludi panuje mylny nazor ze: Vsetko co je z cudiny (a o par korun lacnejsie) to je dobre (a potom nariekaju ze nemaju kde pracovat, lebo ani zahrannicny vyrobca sem nepride ked vidi ze sam narod preferuje veci vyrobene v zahranici. (A aby sa tu niekto do mna neobuval , tak mi ide hlavne o potraviny a podobne zakladne veci na prezitie - za ktore clovek pocas zivota minie najviac financii)).

Reply
Jura
27/5/2011 09:52:05 am

Druha vec: NIKDE SOM NENAPISAL ZE TO POMOZE SCITAT BEZDOMOVCOV! V mojom prvom prispevku som reagoval na nazory typu : 'Ved uz vsetko vedia tak naco spocitanie'.
Pisal som ze ak by to vytiahli iba z databaz, tak by to bolo aj narocne aj by tam boli velke odchylky a to najma v udajoch najma o ludoch ako su bezdomovci, romovia + ludia zijuci v nenahlasenom prechodnom pobyte (napriklad v zahranici).
=> Pri takomto type scitanie moze dost k urcitemu aktualizovaniu udaov o tychto skupinach (a ak by si nahodou nevedel ako by sa mnohi bezdomovci k formularu dostali, tak vedz ze vacsina (ak nema svoje ubytko) tak je hlasena trvalym pobytom na obecnom/mestskom urade mesta + scitaci komisar ma pomoct s vyplnenim scitacieho formulara => cesta tu existuje (ale netvrdim ze bude aj vyuzita). O tom kde sa bezdomovci nachadzaju vedia mnohokrat rozne krestanske charity ktore s nimi ako tak pracuju = umyvaju ich, daju im raz za tyzden plnohodnotny obed atd. - takze vacsina sa da najst (viem ako to funguje, lebo som sa sam snazil takto pomahat).
Co sa tyka dotahovania udajov z databazy jedneho uradu do druhej - zial si myslim, ze z velkej casti taketo prepojenie neexistuje, alebo nie je doriesene => mnohokrat 'IT hlupucke' tetusky na uradoch prepojenia vobec nevyuzivaju (a ked tak iba v nejakych problemovych pripadoch im s tym pomoze niekto schopnejsi). Z toho mi vyplyva ze zial stale predpotopne scitanie ako toto, ma pre SU dostatocne velku pridanu hodnotu.
+ Ja netvrdim ze toto scitanie bolo zmanagovane dobre, a ze uplne suhlasim s tym ako to bolo spravene. Ale taktiez nesuhlasim s tym BUBUBU ktore z toho spravili niektory blogery (len pripominam: O minimalne 95% z Vas ktory tu 'o zivot' podporujete toto BUBUBU, vedia sukromne zahranicne spolocnosti viac nez stat v ktorom byvate. A keby bolo statu treba (napriklad kvoli exekucii a.p.) aby si vas nasiel a zistil si o Vas viac, tak si to lahko zisti. => zobudit by som sa tu nemal ja, ale ty ktory si myslia ze su 'anonymovia'.

Reply



Leave a Reply.